SOY-KING

SOY-KING

WWW.SOY-KING.DK

En del av vår verksamhet består i att producera och marknadsföra sojasås, varav den i volym ledande produkten är naturligt fri från gluten. Vi använder uteslutande GMO fria sojabönor ( IP= Identity Preserved) och enbart de bästa tänkbara råvarorna. Vi säljer sojasåsen, som är en viktig del i vår verksamhet, under eget varumärke SOY-KING eller alternativt eventuellt som private label. SOY-KINGS sojasås används idag som en betydelsefull ingrediens i livsmedelsindustrin såväl nationellt som internationellt och är "ready to use".

Vi producerar årligen ca 500 000 liter och produkterna har en stark position industi, storkök och konsument i Norden och då särskilt i Danmark och Finland.

Vår i volym i särklass största och äldsta produkt är SOY-KING original. Sojasåsen är framställd från hydrolyserade GMO-fria sojabönor.


Är naturligt fri från gluten och noterad i danska livsmedelsverkets förteckning av glutenfria produkter.

Följer EU:s gränsvärden för 3MCPD och produceras inom ramen för BRC vilket garanterar god produktsäkerhet.

SOY-KING:s varianter

SOY-KING sojasås är naturligt fri från gluten och kan därför tryggt användas av personer som är glutenintoleranta, och kan alltid ersätta annan sojasås.

SOY-KING har en ren sojasmak och livsmedelsindustrin föredrar den framför andra sojasåser vid framställning av såser, marinader och färdigrätter av många olika slag.

Använd gärna SOY-KING i stället för salt och känn den behagliga runda smaken, som gör den till en ideal allroundsmaksättare på matbordet. SOY-KING erbjuder dig ett flertal smaker som Original, Vitlök, Chili, Champinjon eller den söta Ketjap manis.

SOY-KING Soy Sauce Original används traditionellt till vårrullar, men även som krydda i marinader, dressing m m. Den används också naturligtvis till risrätter och Sushi. Kan med fördel även användas som ersättning för salt.

SOY-KING Soy Sauce vitlök används med fördel som smaksättning av färsrätter där både vitlök och sälta kommer till sin rätt. Den är också perfekt som bordskrydda att droppa på.

SOY-KING Soy Sauce Chilli passar perfekt till Wok- och gryträtter där man behöver en framträdande Chilismak.

SOY-KING Sauce Champinjon förfinar smaken på den traditionella brunsåsen, men är också god som bordskrydda till ris och andra kinesiska rätter.

SOY-KING Soy Sauce Ketjap Manis är en fantastisk krydda till alla rätter från fjärran östern. Testa något våga - några droppar på blåmögelosten!

Det hela startade som en grossistverksamhet när Börje Nielsen i början av 1960-talet startade en import av flera kända varumärken till Danmark, bland annat sojasås från USA.

1972 togs nästa steg genom specialisering på produktion och försäljning av sojasås och 1974 stod en fabrik klar för egen produktion. Familjen Möller Christensen förvärvade verksamheten 2005.

Vi på Source Foodproduction hade under en längre period sökt efter verksamheter som passade in i vår struktur och i juli 2013 förvärvade vi Soy-King från familjen Möller Christensen. Samma år i september flyttade vi verksamheten från Danmark till vår fabrik i Sjöbo, Skåne.


Egna produkter