Champinjonsås

4 portioner

Ingredienser

  • 200 g färska champinjoner
  • smör
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 5 msk SOY-King Mushroom
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 0,5 dl vatten

Gör så här:

Hacka champinjonerna och lägg i en kastrull. Tillsätt en klick smör. Sätt på plattan på svag värme. Efter en stund börjar det att fräsa, det är vattnet i champinjonerna som börjar sippra ut.

När det blivit vätska på botten av kastrullen så kan man höja till medelhög värme. Låt det mesta av vätskan koka bort. Det tar cirka fem minuter.

Gör en bottenredning genom att blanda vetemjöl och vatten och häll på svampen. Rör hela tiden i kastrullen.

Häll på grädde, mjölk, soya, salt och vitpeppar. Vispa och låt koka upp och sänk värmen och låt småkoka cirka fem minuter. Späd med mjölk eller vatten ifall du tycker såsen är för tjock. Smaka av med salt.


Egna produkter