Laxcrostini med sojamajonnäs

4 portioner

Ingredienser

  • 200 g salmalax
  • 1/2 påse naturella crostini eller annat bröd
  • 40 g forellrom eller annan rom
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 1 tsk sesamfrön (gärna svarta)


Sojamajonnäs

  • 1 liten äggula (rumsvarm)
  • 1 tsk wasabi
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 2 tsk SOY-KING Original
  • 1/2 tsk flytande honung
  • Nymalen svartpeppar
  • Salt


Gör så här

  1. Börja med majonnäsen. Vispa ihop äggula, wasabi och vitvinsvinäger i en bunke.
  2. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under ständig vispning tills det blir en tjock majonnäs.
  3. Rör ihop SOY-KING Original och honung och blanda ner i majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär laxen i ca 3 mm tunna skivor.
  5. Lägg upp crostini/brödskivor på ett stort fat. Lägg en laxskiva på varje crostini/brödskiva.
  6. Spritsa eller lägg en klick majonnäs på laxen.
  7. Toppa med forellrom, gräslök och sesamfrön.

Egna produkter